Korištenje krive GPU pri izdavanju ponude

l0pata

Korištenje krive GPU pri izdavanju ponude

Post Postao/la l0pata »

Pozdrav,
korisnik sam Corpus RC, ali zbog jednostavnosti nekih narudžbi imam i Corpus Online od Elgrada pa se nadam pomoći.
Koristim Lenovo Legion 5 Pro s Corpusom s dvojnom grafičkom karticom pri čemu mi Corpus Online za IZDAVANJE PONUDE redovito koristi slabiju, integriranu (Intel) grafičku karticu, umjesto dedicirane NVIDIA RTX 5060. OS windows 11. Napominjem da pri osnovnom korištenju programa radi Nvidia, dakle potrebno mi je samo još izdavanje ponude.

Obzirom da sam probao sve metode s interneta i ovog formu molim za pomoć ukoliko itko ima ideju.
Isprobano:
1) ažurirani, tj. reinstalirani driveri za Nvidia GPU
2) instaliran Nvidia APP, međutim ne dopušta detaljnije promjene za Corpus
3) dodan Corpus.exe u sustav-zaslon-grafika i izabrane visoke performanse (NVIDIA)
4) dodan Corpus.exe u Nvidia control panel i izabrane visoke performanse (NVIDIA)
5) omogućen auto select GPU u BIOS-u

Obzirom da Corpus RC i Corpus Online koriste Nvidiu pri normalnom radu, vjerujem da je sama PONUDA pokreće neki drugi proces koji nije pod force-use Nvidia GPU.
Ako itko ima ideju, bio bih zahvalan!
DeanNovacki
Site Admin

Re: Korištenje krive GPU pri izdavanju ponude

Post Postao/la DeanNovacki »

Nisam shvatio u čemu je problem. Dobivate li kakve greške ili obavijesti upozorenja u Corpusu?
Zašto želite da se "Ponude" izvršavaju na Nvidia grafičkoj i što su to uopće "Ponude"?
Jedine ponude za koje znam su ispisi koji se izvršavaju iz Corpusa odabirom odgovarajućeg predloška za FastReport.
Ako mislite da se Nvidia grafička ne koristi uvijek ili niste sigurni kad se sve koristi, postavite je da se pokreće uvijek za sve programe. Ima negdje u njezinim driverima da je default za sve.

loco syka

Re: Korištenje krive GPU pri izdavanju ponude

Post Postao/la loco syka »

l0pata je napisao/la: 07.12.2025. 19:22 Pozdrav,
korisnik sam Corpus RC, ali zbog jednostavnosti nekih narudžbi imam i Corpus Online od Elgrada pa se nadam pomoći.
Koristim Lenovo Legion 5 Pro s Corpusom s dvojnom grafičkom karticom pri čemu mi Corpus Online za IZDAVANJE PONUDE redovito koristi slabiju, integriranu (Intel) grafičku karticu, umjesto dedicirane NVIDIA RTX 5060. OS windows 11. Napominjem da pri osnovnom korištenju programa radi Nvidia, dakle potrebno mi je samo još izdavanje ponude.

Obzirom da sam probao sve metode s interneta i ovog formu molim za pomoć ukoliko itko ima ideju.
Isprobano:
1) ažurirani, tj. reinstalirani driveri za Nvidia GPU
2) instaliran Nvidia APP, međutim ne dopušta detaljnije promjene za Corpus
3) dodan Corpus.exe u sustav-zaslon-grafika i izabrane visoke performanse (NVIDIA)
4) dodan Corpus.exe u Nvidia control panel i izabrane visoke performanse (NVIDIA)
5) omogućen auto select GPU u BIOS-u

Obzirom da Corpus RC i Corpus Online koriste Nvidiu pri normalnom radu, vjerujem da je sama PONUDA pokreće neki drugi proces koji nije pod force-use Nvidia GPU.
Ako itko ima ideju, bio bih zahvalan!
ako sam dobro shvatio kod izrade ponude koristi se integrirana grafička a želi se koristiti isključivo Nvidia?
ako je tome tako - otiđite u driver managament i deaktivirajte integriranu grafičku karticu i onda će sve ići preko NVidiae.
koliko shvaćam ovo si već probao bez uspjeha:
https://www.youtube.com/watch?v=QoJPcZzSdE4

a ja ti predlažem ovo
https://www.youtube.com/watch?v=qx2T5jlFO3k
Odgovori